De leukste apps van week 15-2019 in App Gemist

iCulture: App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 15 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Pixelmator Photo

Deze week verscheen Pixelmator Photo op de iPad. Met deze app bewerk je foto’s met behulp van machine learning. Pixelmator Photo heeft qua ontwerp veel gelijkenissen met Pixelmator Pro, de Mac variant. Je kunt foto’s importeren vanuit je

iCloud-fotobibliotheek

, maar ook vanaf een aangesloten camera. Voor de serieuze fotograaf is er ook ondersteuning voor RAW-foto’s van vrijwel alle bekende fotocamera’s.

Pixelmator Photo Repair-tool en filters toepassen.

Met de handige ML-knop (machine learning) pas je met behulp van de krachtige chip in de iPad in één keer veel waardes aan, waaronder witbalans en hooglichten. Wil je een kleine aanpassing doen? Dan kan dat ook, in tegenstelling tot andere bekende apps zoals Lightroom. Wij vinden de Repair-tool veruit de meest interessante functie in Pixelmator Photo. Met een penseeltje kun je heel eenvoudig ongewenste objecten verwijderen uit je foto. Uit onze review van Pixelmator Photo bleek dat deze functie heel vaak goed werkt.

Jumbo

Nee, het is geen nieuwe app van de supermarkt. Deze Jumbo is een krachtige privacytool om je sociale media op te schonen. Het komt je misschien bekend voor dat je denkt dat je eindelijk alles hebt verwijderd, en dat Facebook je tóch weer een oude foto laat zien. Jumbo weet daar wel raad mee. Je kunt bijvoorbeeld in één keer al je Facebookberichten onzichtbaar maken voor je vrienden. Binnenkort komt er ook ondersteuning voor Instagram en Tinder om direct je hele profiel te legen of al je matches te verwijderen. Tot die tijd kun je: je tweets opruimen, je Facebook privacy aanpassen, je Google-zoekgeschiedenis wissen en je Alexa-gesprekken wissen.

Cardbox

Deze week verscheen Cardbox, een Nederlandse app die op een nieuwe manier omgaat met je contacten. Cardbox is dus een contacten-app, maar je hoeft zelf nooit handmatig gegevens in te voeren. Het enige wat je hoeft te doen, is je eigen contactkaartje up-to-date te houden. Deze deel je met andere gebruikers, waarna jouw gegevens ook weer gesynchroniseerd worden met de standaard Contacten-app van de mensen waar je je gegevens mee gedeeld hebt. Als je dus een nieuwe nummer of adres hebt, pas je die simpelweg aan waarna alles bijgewerkt wordt op de toestellen van je vrienden (mits zij ook Cardbox gebruiken). Lees ook onze review van Cardbox.

Podcasts myTuner

Misschien ken je de myTuner Radio app al. Van deze jarenoude app is nu een speciale podcast variant ontwikkeld. Podcasts myTuner biedt meer dan 20 miljoen podcastafleveringen. Luister je graag podcasts in de auto? Gebruik dan de CarPlay app. Zodra je de app opstart kun je je locatie kiezen. Kies je Nederland, dan krijg je direct alle bekende Nederlandse podcasts te zien. Abonneer je op een podcast om altijd bij te blijven met meldingen. Zo mis je nooit meer Met het Oog op Morgen, De Jortcast of natuurlijk onze eigen iCulture-podcast!

Mirror to Mac or Windows PC

Met Mirror to Mac or Windows PC kun je, zoals de naam doet vermoeden, het scherm van je iPhone of iPad streamen naar een Mac of Windows PC. Zo kun je zonder extra kabels of een Apple TV alsnog delen wat je op jouw scherm ziet. In theorie kan dit zelfs op afstand voor als je iets wil uitleggen aan bijvoorbeeld vrienden of familie. Ook in het klaslokaal kan het goed van pas komen. De app is slechts 5 minuten gratis te gebruiken, waarna je eenmalig het premiumpakket moet afkopen voor €5,49.

Step Two

Tweestapsverificatie wordt steeds vaker gebruikt door bedrijven om hun gebruikers veilig in te laten loggen. Eerder schreven wij al over Step Two voor iOS. Er is nu ook een variant op de Mac die net zo goed werkt. Door synchronisatie met iCloud worden je accounts gesynchroniseerd met al je apparaten. Klik op het juiste account om de code te kopiëren. Heb je een specifiek account niet meer in gebruik? Dan sleep je de code gewoon naar de prullenbak. Step Two heeft ook ondersteuning voor Dark Mode in macOS Mojave. Bekijk ook onze lijst van de beste apps voor tweestapsverificatie.

Footpath

Met Footpath navigeer je als nooit tevoren. Teken op de kaart met je vinger of Apple Pencil en Footpath maakt er een route van. De app is geoptimaliseerd voor fietsers, wandelaars en hardlopers die gebruikmaken van AirPods of EarPods. De app kan jouw route afstemmen op je bewegingsdoelen door rekening te houden met hoogteverschillen onderweg. Je kunt tweemaal tikken op je AirPods om de volgende stap te laten herhalen. Maak je geen gebruik van oortjes? Gelukkig is er ook een Apple Watch app met duidelijke pijlen. Zo raak je niet te veel afgeleid tijdens het sporten. Footpath heeft ook ondersteuning voor speciale fietspaden en laat de helling van fietsafdalingen zien met kleuren.

 

Read More